fbpx

PUBLISERT : August 25, 2017

– Første spadestikk på Bøtunet er et viktig steg for Hå og for Nærbø


Ordfører Jonas Skrettingland i Hå kommune var engasjert i talen om prosjektet før han satte seg i gravemaskinen. Første spadestikk markerer oppstarten av boligfeltet Bøtunet. Her, på den gamle skoletomten, skal det nå vokse opp eneboliger, rekkehus og leiligheter. Prosjektet er et samarbeid mellom Øster Hus og Block Watne.

– Det er lenge siden vi har hatt et så stort prosjekt som her på Bøtunet, så det er jammen på tide, sier ordfører Skrettingland. – I kommuneplanen for Hå er fortetting en helt sentral del. Det samme er tranformasjon av tidligere industriareal, eller i dette tilfelle, den gamle skoletomten.

– Det er kjekt når vi får et så stort og ikke minst helhetlig boligprosjekt i kommunen, fortsetter en entusiastisk Skrettingland. – Det er vanskelig å få til optimale løsninger når små tomter skal utvikles én for én. Her vil vi se et godt bomiljø tilpasset måten folk lever på i dag. Resultatet bør bli en stolthet for Hå og for Nærbø.

UTVIKLERE MED SOLID ERFARING
– Både Øster Hus og Block Watne har mye erfaring med utvikling av større boligprosjekter, vi i Hå kommune har stor tro på dem, smiler ordføreren. – Et annet viktig element er også de som skal utføre arbeidet. I en periode med litt lavere aktivitet, er prosjekter som dette viktige når det gjelder sysselsetting, avslutter Jonas Skrettingland før han stiger inn i styrehuset på 40-tonneren og tar et solid jafs av grunnen på Bøtunet.

ET KOMPLETT BOMILJØ OG GODE BOLIGER
– Vi skal bygge kompakte og koselige boliger, forteller June Tytlandsvik, prosjektutvikler hos Øster Hus. – Dette er et veldig fint område som gir oss muligheten til å skape et mangfold av boliger. Her skal mennesker i alle aldre bo og trives, smiler hun. – Sammen utvikler vi veldig kjekke eneboliger, små og store rekkehus og én 6-mannsbolig. Litt lengre frem i tid kommer det også leiligheter, skyter Ernst Nærland inn. Også han prosjektutvikler, men da hos Block Watne.

SENTRALT MED ALT I NÆRHETEN
De er tydelig engasjert når de forteller om det som kommer. Begge forteller om innbydende grøntområder, kvartalslekeplasser, kjekke familieboliger, effektive løsninger og ikke minst kort vei til alt du trenger. – Nye Bø Skule ligger bare et par steinkast fra prosjektet og Nærbø sentrum ligger nøyaktig 1.500 meter fra Bøtunet. Det er heller ikke lange veien til Nye Loen og idrettsanlegget her. Prosjektet ligger med andre ord like ved alt du har behov for. Og det i behagelig gangavstand, sier Nærland.

– Det er viktig å fortelle at prosjektet ligger både solrikt og ikke minst veldig lunt til. Skogen som ligger mellom Nye Loen og Bøtunet tar mye av nordavinden. Her blir det veldig behagelig, sier Tytlandsvik.

JOBBER GODT MED BOLIGENE
– Nå er vi i gang med gravingen og ifølge planen kan vi være klar med støping av grunnmurer over nyttår, forteller Nærland. – Foreløpig er boligene på et skissenivå, men områdeplanen er godkjent og de store linjene er på plass. – Vi må tilpasse boligene i forhold til det markedet ønsker, sier June. – Vi må passe på at vi legger for salg det delfeltet der det er mest pågang. – Dette kommer til å bli veldig bra, og vi er helt sikre på at samarbeidet mellom Øster Hus og Block Watne kommer til å gå bra. – Dette har vi gjort flere steder, vi bare gleder oss til å komme skikkelig i gang her, sier begge nesten i kor.

 

Vi tar forbehold om feil i prislister, tegninger og lignende. Markedsmateriell er ikke en del av kontraktsdokumentene. Design: Ensign.no