fbpx

PUBLISERT : February 2, 2017

Interiørtrender for 2017


Renate T. Skjæveland og Liv Tone Fredriksen fra Boligkonsulentene deler sine tanker om årets spennende boligtrender.

 

Stadig flere ønsker å benytte seg av interiørdesigntjenester fra Boligkonsulentene. De hjelper kunder med å få sin egen personlige stil, samt å finne de rette detaljer fra trendene som vi omgis av.

Nå i 2017 er det stort fokus på at boligen skal være personlig, koselig og lun. Flere ønsker å bruke mer farger på både vegger og i interiøret. Kundene vet som oftest hva de liker, men klarer ikke å sette det sammen til en riktig fargepalett, dette hjelper våre interiørdesignere dem med. Vi vil ikke lengre bare ha hvite vegger og eikeparkett, men våger å bruke nye materialer og farger.

FARGER
Våre interiørdesignere jobber daglig med de nyeste fargepaletter, der er jo så mye spennende å bruke av farger.

Farger har effekt på humøret. Farger kan få oss til å roe ned, slappe av, bli kreative, hissige eller oppstemt. Boligkonsulentene presenterer ofte en identitetsanalyse for kunder for å hjelpe dem frem til de riktige fargene. De fleste er redde for å feile og ender opp med hvite vegger. Noen føler at de har vært vågale når veggen får et strøk gråfarge. Hvor er fargene, liksom. Folk er ofte redde for å bruke farger.

I boligen som viser her er ingen flater malt hvite, selv alle takene er malt med en dempet farge fra Jotuns nye fargepalett. Du kan skape en fin helhet i rommet ved å velge riktig farge til taket. Benytt hvitnyanser som passer sammen med veggfargen, eller prøv en mørkere valør for et annerledes og spennende uttrykk.

Veggene kan du variere litt mellom å ha kontrastvegger og male alle vegger i et rom, men ha en plan for hvordan du skal bruke fargene. Veggen i stuen er en grønn rolig farge fra Jotuns nye fargepalett som går igjen i tapeten på soverommet, slik får du en helhet ved første blikk. Grønn er veldig beroligende og trekker naturen inn.

Gulfargen er inspirert fra middelhavets strøk, gir gode assosiasjoner, er noe oppkvikkende og inspirerer til kreativitet og er kjønnsnøytral.

ROSETTER I TAKET
Det er så utrolig vakkert med en rosett i et tak. Vi forbinder det ofte med gamle bygårder. Men når du ikke er så heldig å ha en slik leilighet, så bruk det der du bor. Det finnes et utall ulike rosetter, fra klassiske til mer enkle og moderne. I stuen er det brukt en klassisk, og i gangen enn mer moderne for å ikke ta oppmerksomheten ifra hverandre.

GULV
Her skal personlig smak og uttrykk gjenspeile der du bor. Det skal vare i mange år – både funksjonelt og designmessig. Ta hensyn til hvordan gulvet passer til formen på rommet, lysforhold og interiør. Du kan la gulvet utfylle, ligne eller stå i kontrast til vegger og møbler. Her er det mange muligheter, og mange ting å ta hensyn til. Fiskebein parkett er klassisk og tidløst og kan fås i mange varianter. Her er gulvet hellimt og behandlet i ønsket farge på plassen.

MATERIALER
Boligkonsulentene mener enkle grep kan gi et enda mer koselig og innbydende hjem med variert bruk av farger, tekstiler og planter. Finn frem personlige malerier og bilder og heng dem gjerne fint i en collage, bland tekstiler og materialer slik at pynten kommer bedre til sin rett. Alt trenger ikke se ut som i et sterilt interiørmagasin. Boligen er et hjem vi skal bo i. Hjemmet skapes av dem som bor der. Det er utrolig hva vi stylister kan mikse frem av ulike materialer .
– Bruk hjemmet, inviter familie og venner, oppfordrer Renate og Liv Tone.

Boligkonsulentene har interiørarkitekt, interiørdesignere og prosjektleder på huset som hjelper deg med plantegning, møblerings- og belysningsplaner. Vi kan også bistå med valg av farger, materialer, møbler og belysning. Ved større prosjekter jobber vi tverrfaglig med andre faggrupper. Vi følger prosjektet ditt fra begynnelse til slutt. Her har vi gjennom prosessen tett dialog med Øster Hus sine underleverandører og prosjektledere. Kunden forholder seg bare til oss. Dette er en trygghet for kunden som gir mindre stress i en ellers hektisk prosess hvor flere valg skal tas på kort tid. Boligkonsulentene ble etablert i 2014 og er i dag den største leverandøren av boligstyling i Rogaland. I tillegg til boligstyling utfører selskapet rådgivning om farge og materialvalg ved oppussing og nybygg.

Les mer på www.boligkonsulentene.no

Vi tar forbehold om feil i prislister, tegninger og lignende. Markedsmateriell er ikke en del av kontraktsdokumentene. Design: Ensign.no