fbpx
Ta kontakt Close

Kay Stian Espeland

Mobil: 928 11 315
E-post: kse@proaktiv.no

Torbjørn Mannes Johansen

Mobil: 948 32 452
E-post: mannes@proaktiv.no
Dokumenter Close

Enokbakken

DEN NYE HAGEBYEN
I TANANGER


Enokbakken på Snøde blir et unikt boområde. Solrikt og supergrønt. En stor, stor park på deling, i tillegg til ditt private uteområde. Du får egen akebakke, utendørs treningssenter, grønnsakbod over veien, flotte turområder langs Hafrsfjord, gangavstand til Danmark og 5000 arbeidsplasser. På utsiden suser sykler og busser nærmest kontinuerlig forbi. Gården til Enok Risa var et populært samlingssted. Det blir Enokbakken også!

Sted: Tananger | Type: Eneboliger, rekkehus og leiligheter

Sol ute, sol i hjertet

Enokbakken er et begrep i Tananger. Navnet kommer fra den tradisjonsrike akebakken på gården til Enok Risa. Rett overfor Risavika, skjermet med støyvoll mot Tanangerveien, ligger den store og kuperte tomta der vi skal bygge 183 nye boliger. Området er svært solrikt, og boligene får uteplasser som vender mot sør og vest. Sjeldent med kupert terreng på Nord-Jæren, men her skaper det luft og variasjon i boligområdet. Noen boliger vil ligge høyt og få flott utsikt, andre vil ligge lunere og tettere på parken.

Grønt på alle kanter

Enokbakken preges sterkt av det store grøntområdet midt i området.
Husene er lave. De åpne, grønne feltene mellom boligene gjør feltet romslig. Vi bygger tunpregede delfelt, der du ser ut i det grønne. Om ikke den private hagen er så stor, kan du fylle piknikk-kurven og slå deg ned i det grønne like utenfor. Enokbakken er stor og trygg nok til at du både kan trille tur med barnevogn og lufte hunden på området.
De første boligene kommer for salg i april. Vi begynner med rekkehus i et tun med grønt på alle kanter og eneboliger i rekke. De minste rekkehusene er ca. 100 m2 og de største eneboligene har hele fem soverom.
Meld deg interessert – så holder vi deg oppdatert!

Den nye hagebyen

Vi kaller Enokbakken en hageby. Det har med de store grøntarealene å gjøre – både den felles parken og de private uterådene. En hageby preges av variert småhusbebyggelse, eneboliger, rekkehus, leiligheter i flerfamiliehus.
Det grønne innslaget består av eksisterende og nye trær og busker, planter og åpne plasser for rekreasjon og sosialisering. Gatestrekkene følger den naturlige topografien, og planleggingen er tilpasset terrenget – slik at de mest kuperte områdene er beholdt som naturområde.

På sykkel, til fots eller med bussen

Sykkelstrategien i Sola kommune er at det skal være trygt og kjekt å sykle.
På utsiden av Enokbakken går en hovedsykkelrute med fortau. Enten du skal på jobb på Forus eller i Stavanger eller rett og slett bare triller en tur med familien, så er forholdene godt tilrettelagt. Det er svært hyppige bussforbindelser i retning Stavanger, flyplassen, Sola, Forus og Sandnes.
Ser du en grønn buss med 2 eller 42 på, er du reddet. Tananger har hele 5000 arbeidsplasser. Frister det med gangavstand til jobben, kanskje? Turmulighetene er mange, og spesielt fint er det om du går inn Risaveien over mot Hafrsfjord. Snøde barnehage ligger på oversiden av Enokbakken.
Kiwi-butikk finner du i den etablerte bebyggelsen retning Tananger sentrum, der det også er andre butikker, skoler, idrettslag osv.

Vi tar forbehold om feil i prislister, tegninger og lignende. Markedsmateriell er ikke en del av kontraktsdokumentene. Design: Ensign.no